En blogg om att flytta hemifrån

Inredningsstilar - vad ska man välja?


skrivet den 01 aug av Admin, klockan:08:56

Jag har funderat en hel del på vilken inredningsstil jag ska välja till min nya lägenhet. Än så länge är det mycket IKEA över den. Delvis på grund av att det är smidigt och delvis på grund av att jag inte riktigt har hittat min stil än. Nu har jag i alla fall tagit tag i detta och börjat kolla runt lite. Årets stora trend verkar vara pastell och akvarell. I alla fall om man frågar mina väninnor. Härligt hemma skrev lite om det i en artikel om inredning 2014. Det är väldigt fina färger, men det är inte riktigt min stil. 

Jag har aldrig riktigt fastnat i retrostilen heller, även om jag vet att den är väldigt populär bland mina väninnor den med.  

Jag hittade dock något annat när jag läste Härligt hemma-artikeln. Den etnografiska stilen var mer i min smak. Jag gillar mönster och inredning med olika djurmönster. Blandningen av grafiska texter och det industriella är också något jag är svag för. Jag har varit inne ganska mycket på industriinredning tidigare också, utan att fastna helt och hållet. Men detta känns inte lika rått som det jag tidigare kollat på, och det känns som att jag kanske har hittat rätt. Dessutom gillar jag att blanda in typografi i hemmet. Inte "Carpe diem" då utan mer snygga bokstäver utan någon speciell innebörd. Jag har svårt för uttryck som "Le varje dag" och "Efter regn kommer solsken", det är helt enkelt inte min grej.

Den marockanska stilen tilltalar mig verkligen. Det kan nog vara värt att titta närmare på. Fortsättning följer...  


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed