En blogg om att flytta hemifrån

Hur jag fick tag i min hyresrätt


skrivet den 08 apr av Admin, klockan:16:00

Jag vet att det är många som letar lägenhet, jag själv letade över 6 månade innan jag hittade min. Jag var ganska kräsen i mitt letande och eftersom jag fortfarande bodde hemma när jag letade så hade jag ingen direkt panik, inget som behövde säljas eller liknande för att kunna flytta in i min nya lägenhet. Jag ville dessutom ha en lägenhet mitt i centrum vilket inte är det lättaste. Finns egentligen inga tips att ge, det gäller bara att hålla ögonen öppna och vara snabb som tusan! 

När jag började leta så försökte jag få fram alla hyresvärdar i min stad, det är dock ganska svårt. Det flesta stora hyresvärdar har ju hemsidor, men hos dem är det också ganska omöjligt att få en lägenhet om man inte stått i kö flera år eller redan bor hos dem. Däremot om är det lättare om man hittar en mindre hyresvärd med kanske bara några få hus. Jag fick genom en bekant nummer till min nya hyresvärd, och jag ringde då och då för att höra om det hade kommit in några uppsägningar. Jag ringde precis efter en uppsägning hade kommit in och fick därför kolla på lägenheten. Snacka om tur! 

Mitt enda tips är egentligen att ringa runt som bara den, speciellt 1 dagen i månaden eftersom uppsägningar skall vara inne sista dagen i månaden.

Lycka till


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed